Over ons

Over KETTLER

1949: Op 15 januari 1949 wordt "Metallwarenfabrik Heinz-Kettler" opgericht. Deze firma heeft 6 werknemers en verkoopt aluminium goederen zoals kookgerei en taartplateau's. De eerste successen werden behaald met retailklanten zoals Karstadt, Kaufhalle en Woolworth...

1952 : Echter, in 1952 stopt Kettler met de huishoudartikelen. De concurrentie was te groot, redelijke economische opbrengsten konden niet meer worden behaald. Maar de echt veelbelovende vervolgproductie stond al in de startblokken: kampeermeubelen en kampeeraccessoires voor de tentenindustrie.

1960 : "Innovatie" was het motto. Bestaande producten werden voortdurend verbeterd en de lijst van nieuwe producten groeide al even snel. Vooral het productassortiment op het gebied van speeltoestellen, wintersport en huishoudelijke artikelen werd uitgebreid. De eerste KETTCAR rolde eind 1960 van de band - Heinz Kettler had het idee voor dit vierwielige kindervoertuig meegebracht uit de VS.

1963 : Het assortiment kampeer- en tuinmeubelen werd steeds verfijnder en luxueuzer. In het begin van de jaren zestig werd de Relax-gezondheidsligstoel met zijn verstelbare hoofd- en voeteneinde een bestseller, en sommige mensen gebruikten hem zelfs als TV-fauteuil.

1968 : En nog een ander product breidde het KETTLER gamma uit in de jaren '60: de fiets, waarvan het imago in die tijd ten goede veranderde. Het was niet langer de vervanger voor wie zich geen auto kon veroorloven, maar kreeg de reputatie van fitness- en sporttoestel.

1974 : Heinz Kettler, jarenlang een van de toonaangevende fabrikanten van tafeltennistafels, is erin geslaagd de eerste tafeltennistafel te ontwikkelen die niet door de weersomstandigheden wordt beïnvloed.

1980 - 2005 : Tot aan zijn dood in 2005 bleef Heinz Kettler de KETTLER onderneming met succes uitbreiden, o.a. door te internationaliseren en verkoopmaatschappijen op te richten in de grootste afzetmarkten in Europa en de VS.

Sinds 2020 is de verdere ontwikkeling van de producten tuinmeubelen, tafeltennis, sportartikelen voor thuistraining, fietsen en speeltoestellen en kindervoertuigen afzonderlijk per productgebied en wereldwijd geografisch gebied uitgevoerd onder leiding van verschillende ondernemersfamilies, die allemaal nauw verbonden zijn met de KETTLER familie, in sommige vallen al tientallen jaren, hetzij als belangrijke klant of als leverancier, en die ook Heinz Kettler's principes van innovatie, kwaliteit en klantnabijheid als hun eigen principes beschouwen in de verdere ontwikkeling van KETTLER's geschiedenis.